Vælg en side

Om projektet

”Museerne på kanten” er et samarbejdsprojekt mellem Forsorgsmuseet ved Svendborg Museum, Psykiatrisk Samling ved Middelfart Museum og Arresten ved Øhavsmuseet.

Formålet med samarbejdet er at udvikle en række undervisningsforløb til gymnasiet omkring hvordan et liv ”på kanten” former sig såvel historisk som aktuelt.

Undervisningsmaterialet tager indholdsmæssigt udgangspunkt i museernes genstande, kilder og unikke historiske miljøer – og bruger dem som udgangspunkt til at skabe refleksion omkring de tilsvarende nutidige forhold. De tre elementer vævet sammen skal skabe mulighed for indlevelse og forståelse, og gøre fortiden konkret.

Sitet består af en artikelsamling om hvert af de tre huse, deres genstande og skæbner. Artiklerne omhandler de samme emner for hvert sted, så man for eksempel kan sammenligne hverdagen for en kriminel, en fattig eller en sindssyg omkring år 1900-1920.

Derudover indeholder sitet udførlige undervisningsforløb omhandlende de tre huse. Forløbene er udarbejdet af erfarne gymnasielærere i historie og samfundsfag, der har været ansatte som konsulenter. Forløbene er blevet testet og målrettet til undervisningen, og indeholder litteraturforslag og arbejdsspørgsmål, så de er lige til at gå till

Sidst men ikke mindst, indeholder sitet en kilde- og litteratursamling som kan benyttes frit efter ønske og behov i undervisningen. Undervisningsforløbene benytter sig af litteraturen og kilderne i samlingen, der både indeholde nye og gamle kilder samt forskning.